Formularz kontaktowy

Email

Treść

Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie". Podejmowanie działalności gospodarczej - poradnia dietetyczna „Just Nutrition Justyna Wielgosz” współfinansowane jest ze środków Unii Europejskiej w ramach działania „Wsparcie dla rozwoju lokalnego w ramach inicjatywy LEADER”. Program Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.




Omlet owsiany



Sposób przygotowania:

Płatki owsiane albo zalewasz wrzątkiem na minutke a następnie odlewasz wodę albo zostawiasz w formie surowej jeżeli wolisz bardziej chrupiące. Kolejno dodajesz jajko, serek (2 łyżki), przyprawy i mieszasz dokładnie.
Na rozgrzaną patelnie wylewamy ciasto i smażymy z obydwu stron. Nie uda się przewrócić omlet tak jak naleśnik należy więc położyć talerz o podobnym obwodzie jak patelnia, właśnie na patelnię i przewrócić patelnie do góry nogami aby omlet znalazł się na talerzu kolejno należy nie usmażoną część z powrotem na rozgrzaną patelnię. 
Do środka dodajemy 3 łyżki serka i warzywa.!
Wcinamy

Jedna porcja zawiera:

Energia 450 kcal
Białko 25 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 36 g

Ile porcji chcesz wykonać?

- 1 +
Składniki: ilość jednostka
Płatki owsiane 4 łyżki
Serek wiejski 5 łyżek
Jaja 1 szt
Olej rzepakowy 1 łyżka
Pomidor 1 szt
Szpinak 1 garść