Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie". Podejmowanie działalności gospodarczej - poradnia dietetyczna „Just Nutrition Justyna Wielgosz” współfinansowane jest ze środków Unii Europejskiej w ramach działania „Wsparcie dla rozwoju lokalnego w ramach inicjatywy LEADER”. Program Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.
Piekarnik nagrzewasz do 180 stopni.
Szukasz tortowej blaszki, wykładasz ją papierem. Białka oddzielasz od żółtek. Białka ubijasz na sztywno ze szczyptą soli. Do żółtek dodajesz słodzik, masło i jogurt, miksujesz, kolejno dodajesz mąkę i proszek do pieczenia. Łączysz obydwie masy. Ciasto wylewasz na blachę wrzucasz przekrojone śliwki do środka aby się „utopiły ” i pieczesz 45- 60 minut.
Jest pyszne! Mówię Ci!