Formularz kontaktowy

Email

Treść

Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie". Podejmowanie działalności gospodarczej - poradnia dietetyczna „Just Nutrition Justyna Wielgosz” współfinansowane jest ze środków Unii Europejskiej w ramach działania „Wsparcie dla rozwoju lokalnego w ramach inicjatywy LEADER”. Program Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.




Sernik z malinami



Sposób przygotowania:

Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni.
Ser twarogowy miksujemy z jajami, kolejno dodajemy słodzidło, a na sam koniec budynie śmietankowe.
Masę wylewamy do formy wyłożonej uprzednio papierem do pieczenia i pieczemy ok 1 godzinę. Następnie gdy ciasto wystygnie przyrządzamy mus malinowy. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie w 50 ml i dokładnie mieszamy do momentu wystygnięcia. Maliny wrzucamy do garnka aż puszczą sok i się rozmrożą. Kolejno do kubeczka wsypujemy skrobię i dwie łyżki soku malinowego, mieszamy dokładnie do rozpuszczenia i dodajemy do gotującej się masy i zdejmujemy z ognia. Następnie dodajemy żelatynę, cały czas mieszająć. Kiedy mus lekko wystygnie wylewamy na sernik

Jedna porcja zawiera:

Energia: 177 kcal
Białko: 13 g
Tłuszcz: 11 g
Węglowodany: 6 g

Ile porcji chcesz wykonać?

- 12 +
Składniki: ilość jednostka
Ser twarogowy bez mleka w proszku 1 kg
Jaja całe 3 szt
Żółtko 1/2 szt 1 szt
Budyń śmietankowy bez cuktu 2 szt
Ksylitol 125 g
Maliny mrożone/ swieże 400 g
Skrobia ziemniaczana 1 łyżka
Żelatyna łyżka