Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie". Podejmowanie działalności gospodarczej - poradnia dietetyczna „Just Nutrition Justyna Wielgosz” współfinansowane jest ze środków Unii Europejskiej w ramach działania „Wsparcie dla rozwoju lokalnego w ramach inicjatywy LEADER”. Program Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.
Blenduję namoczone na 10 minut wcześniej i odsączone daktyle, żurawinę i morelę wraz z bananami i mlekiem, pod koniec blendowania powoli dodaje orzechy i nadal blenduje- wychodzi pyszne masło orzechowo-daktylowe
2. Masę przekładam do miski, dodaję pozostałe składniki, dokładnie mieszam.
3. Masę na batoniki przekładam do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia (u mnie 24×20 cm). Całość wyrównuję i dokładnie ugniatam do spodu.
4. Blaszkę wkładam do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na ok. 30-40 min. Jeśli wierzch się przypala, zmniejszam temperaturę o 10 st. C.
5. Wyciągam z piekarnika i pozostawiam do przestygnięcia na ok. 30 min. Po tym czasie masę tnę na podłużne batoniki i zostawiam do całkowitego ostygnięcia. Zimne już batoniki przekładam do szczelnego pojemnika i trzymam w lodówce do tygodnia.
Wyszło 20 batoników