Formularz kontaktowy

Email

Treść

Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie". Podejmowanie działalności gospodarczej - poradnia dietetyczna „Just Nutrition Justyna Wielgosz” współfinansowane jest ze środków Unii Europejskiej w ramach działania „Wsparcie dla rozwoju lokalnego w ramach inicjatywy LEADER”. Program Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.




Ciasto jaglane bez cukru



Dzisiaj prezentuje Wam moje nowe ciasto z płatków jaglanych bez dodatku cukru! Jest pyszne

 

 


Sposób przygotowania:

Piekarni rozgrzewam do 180 stopni, Blachę wykłądam papierem do pieczenia.

Do blendera/miksera wrzucam: jaja, jogurt, mleko, olej, proszek do pieczenia, maliny, płatki jagane oraz blenduje do uzyskania gładkiej masy.

Banana zmiażdzam widelcem i dodaje do masy, delikatnie mieszając.

Ciasto wylewam na blachę i piekę około 30 minut.

Po wystygnięciu przystrajam serkiem homogenizowanym naturalnym i malinami.

 

Jedna porcja zawiera:

Energia 198 kcal
Białko 6 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 27 g

Ile porcji chcesz wykonać?

- 11 +
Składniki: ilość jednostka
Banany 3 szt
Jaja 2 szt
Jogurt grecki 300 ml
Maliny mrożone 1 garść
Mleko 1.5% 100 ml
Olej rzepakowy 50 ml
Proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Płatki jaglane 250 g