Formularz kontaktowy

Email

Treść

Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie". Podejmowanie działalności gospodarczej - poradnia dietetyczna „Just Nutrition Justyna Wielgosz” współfinansowane jest ze środków Unii Europejskiej w ramach działania „Wsparcie dla rozwoju lokalnego w ramach inicjatywy LEADER”. Program Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.




Brownie z fasoli



Sposób przygotowania:

Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Wykładamy blachę tortowa papierem do pieczenia. Daktyle zalewamy wrzątkiem. Po kilku minutach odlewamy wodę. Fasolę przelewamy zimna woda, pozbywamy się zalewy, blendujemy ze wszystkimi składnikami (dodając tylko 150 ml mleka kokosowego) poza czekolada. 1 tabliczkę czekolady rozpuszczamy w garnku i dodajemy do masy i wylewamy na blachę. Pieczemy ok 50 minut.
Jak ciasto wystygnięcia polewamy czekolada  (druga tabliczka) rozpuszczoną z mlekiem ( 50ml). Na wierzch maliny mrożone:)

Całe ciasto to 10 kawałków

Jedna porcja zawiera:

Energia 380 kcal
Białko 10g
Tłuszcz 20g
Węglowodany 40g

Ile porcji chcesz wykonać?

- 10 +
Składniki: ilość jednostka
Fasola czerwona puszka 2 szt
Banan 2 szt
Masło orzechowe 200 g
Daktyle 200 g
Mleko kokosowe 200 ml
Kakao prawdziwe 3 łyżki
Len 2 łyżki
Olej rzepakowy 2 łyżki
Gorzka prawdziwa czekolada 2 tabliczki
Sól 1 szczypta
Erytrol 3 łyżki
Soda 1 Łyżeczka
Mrożone maliny 1 garść