Formularz kontaktowy

Email

Treść

Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie". Podejmowanie działalności gospodarczej - poradnia dietetyczna „Just Nutrition Justyna Wielgosz” współfinansowane jest ze środków Unii Europejskiej w ramach działania „Wsparcie dla rozwoju lokalnego w ramach inicjatywy LEADER”. Program Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.




Sernik na zimno



Sposób przygotowania:

Daktyle moczymy w gorącej wodzie kilka minut. Kolejno odlewamy wodę i blendujemy je dodając pozostałe składniki czyli, masło, mąkę, olej, kakao. Uformuj kulkę i wyłóż ją na blaszy tortowej uprzednio wyłożonej folią spożywczą. Blachę wkładasz do lodówki lub do zamrażarki.
Serek skyr miksujesz i ubijasz ze słodziłem oraz dodajesz rozpuszczoną, wystygniętą żelatynę.
Blachę wyjmujesz ze spodem, smarujesz ciasto dżemem, na to nakładasz serek ubity, ładnie rozprowadzasz po całej powierzchni blachy i wkładasz do zamrażarki jeżeli chcesz szybko sprobować tak jak jak. Jeżeli jesteś bardziej cierpliwy to włóż do lodówki na kilka godzin.!

 

Jedna porcja zawiera:

Energia 200 kcal
Białko 13 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 23 g

Ile porcji chcesz wykonać?

- 12 +
Składniki: ilość jednostka
Ser skyr naturalny Biedronka 6 op.
Słodzidło u mnie erytrol (słodzik) ale może być miód 4 łyżki
Żelatyna 3 łyżki
Spod:
Daktyle suszone 200 g
Masło orzechowe 2 łyżki
Olej kokosowy/ masło (opcjonalnie) 1 łyżka
Kakao prawdziwe 1 łyżka
Mąka kokosowa 1 szklanka
Dodatki
Dżem mamy truskawkowy 1 słoik
Maliny mrożone 200 g