Formularz kontaktowy

Email

Treść

Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie". Podejmowanie działalności gospodarczej - poradnia dietetyczna „Just Nutrition Justyna Wielgosz” współfinansowane jest ze środków Unii Europejskiej w ramach działania „Wsparcie dla rozwoju lokalnego w ramach inicjatywy LEADER”. Program Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.




Buraczane brownie



Sposób przygotowania:

Rozgrzewamy piekarnika do 180 stopni.
Buraka odbieramy że skorki i blendujemy już gotowego (uparowanego/upieczonego) z bananem, jabłkiem, Kakao oraz namoczonymi i odsaczonymi wcześniej daktylami.
Blendujemy do momenty kiedy jest gładka masa. Kolejno dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. A na sam koniec jaja i delikatnie miskujemy blenderem.
Ciasto przelewamy do formy silikonowej i pieczemy ok 45 minut.
Kolejno jak ciasto wystygnie to rozpuszczamy czekoladę, dodajemy mleko, olej kokosowy oraz masło orzechowe. Gotujemy wszytko na małym ogniu do rozpuszczenia, następnie dodajemy orzechy.wyleeamy masę na ciasto. Całość odstawiamy do wystygnięcia.Jak ciasto wystygnie to i ubijamy stała część bitej śmietany z mleczka kokosowego oraz z rozpuszczonym olejem kokosowym (zimnym). Kolejno układamy ubitą kremem na ciasto i odstawiamy do lodówki.

 

Jedna porcja zawiera:

Energia: 262 kcal
Białko: 6 g
Tłuszcz: 14 g
Węglowodany: 21 g

Ile porcji chcesz wykonać?

- 12 +
Składniki: ilość jednostka
Burak uparowany/upieczonych 3 szt
Jabłko 1 szt
Banan 1 szt
Daktyle suszone namoczone 16 szt
Mąka ryżowa/kokosowa 1 szklanka
Proszek do piecze 0.5 łyżeczki
Kakao prawdziwe 4 łyżki
Jaja 3 szt
Czekolada gorzka 1 tabliczka
Mleko 3 łyżki
Masło orzechowe 2 łyżki
Nerkowce 30 g
Olej kokosowy 2 łyżki
Mleczko kokosowe 2 puszki
Olej kokosowy 1 łyżka
Szłodzidło wedle uznania 10 g