Rozgrzewamy piekarnika do 180 stopni.
Buraka odbieramy że skorki i blendujemy już gotowego (uparowanego/upieczonego) z bananem, jabłkiem, Kakao oraz namoczonymi i odsaczonymi wcześniej daktylami.
Blendujemy do momenty kiedy jest gładka masa. Kolejno dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. A na sam koniec jaja i delikatnie miskujemy blenderem.
Ciasto przelewamy do formy silikonowej i pieczemy ok 45 minut.Kolejno jak ciasto wystygnie to rozpuszczamy czekoladę, dodajemy mleko, olej kokosowy oraz masło orzechowe. Gotujemy wszytko na małym ogniu do rozpuszczenia, następnie dodajemy orzechy.wyleeamy masę na ciasto. Całość odstawiamy do wystygnięcia.Jak ciasto wystygnie to i ubijamy stała część bitej śmietany z mleczka kokosowego oraz z rozpuszczonym olejem kokosowym (zimnym). Kolejno układamy ubitą kremem na ciasto i odstawiamy do lodówki.