Formularz kontaktowy

Email

Treść

Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie". Podejmowanie działalności gospodarczej - poradnia dietetyczna „Just Nutrition Justyna Wielgosz” współfinansowane jest ze środków Unii Europejskiej w ramach działania „Wsparcie dla rozwoju lokalnego w ramach inicjatywy LEADER”. Program Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.




Fit ciasto ze śliwkami



Sposób przygotowania:

Piekarnik nagrzewasz do 180 stopni.

Szukasz tortowej blaszki, wykładasz ją papierem. Białka oddzielasz od żółtek. Białka ubijasz na sztywno ze szczyptą soli. Do żółtek dodajesz słodzik, masło i jogurt, miksujesz, kolejno dodajesz mąkę i proszek do pieczenia. Łączysz obydwie masy. Ciasto wylewasz na blachę wrzucasz przekrojone śliwki do środka aby się „utopiły ” i pieczesz 45- 60 minut.

Jest pyszne! Mówię Ci!

Jedna porcja zawiera:

Energia: 100 kcal
Białko: 100 g
Tłuszcz: 100 g
Węglowodany: 100 g

Ile porcji chcesz wykonać?

- 2 +
Składniki: ilość jednostka
Jaja 240 g
Jogurt naturalny bez mleka w proszku 300 sg
Mąka ( u mnie jaglana i pełnoziarnista) 250 g
Masło 10 g
Proszek do pieczenia 5 g
Śliwki dojrzałe 250 g
Erytrol/Ksylitol/stewia 150 g